Ibrahim Sellak

Zelfvertrouwen geven met lessen kickboksen20180417 linv sellak (2)

We houden onze jassen aan bij de ontmoeting in de sportschool van Ibrahim Sellak (1986, Nieuw-Vennep). Het is nogal koud in het voormalige pand van kantfabriek Dentex aan de Vennepse Bergmastraat. Geen wonder, de bovenramen staan wijd open. “Frisse lucht”, verklaart de kickbokser. Hard nodig omdat in de dojo stevig wordt getraind. De MMA-vechter richt zich na een succesvolle professionele carrière tegenwoordig voornamelijk op lesgeven. Zijn passie: jongeren die op een of andere manier ontsporen, zelfvertrouwen geven. Dat kan hen op de goede weg helpen, is zijn ervaring. En verder is Sellak al meer dan tien jaar ijsventer. “Eigenlijk nog ’t allerleukste om te doen.” 

Lees meer: Ibrahim Sellak

Bert van Donselaar

In de ban van schermen.20171117 linv sport bertvandonselaar (4)

Met een breed armgebaar wijst Bert van Donselaar (1938, Bennebroek) naar een wand in de Vennepse woonkamer. “Je ziet het, van speer tot geweer en daartussenin een mooie oude degen.” Het gaat kortom op deze sombere herfstdag over allerhande ‘wapentuig’. Die speer is een grapje, maar de andere materialen hebben wel degelijk te maken met de levensstijl van de oud-KLM medewerker. Hij is actief lid van twee Hoofddorpse schietverenigingen en sinds de oprichting in juli 1959 aangesloten bij de KLM Schermvereniging, inmiddels al zo’n veertig jaar de voorzitter. Van Donselaar schermt nog elke maandagavond en koestert een bijzondere collectie voorwerpen die met de sport te maken hebben. Aan zijn hand krijgen we een kijkje achter de schermen.

Lees meer: Bert van Donselaar

Robèrt Jezewski

Wereldberoemd in Nieuw-Vennep

Facebook heeft geen geheimen voor hem. Je hoeft hem ook niets te vertellen over het inrichten van een kapperszaak en welke spullen je voor de 2017 linv vl jezewski (3)

uitoefening van het kappersvak nodig hebt. Hij weet er alles van. En sinds kort is hij eveneens gespecialiseerd in het poetswerk aan smerige auto's. Maak kennis met Robèrt Jezeswki (1971), ter wereld gekomen in Zwanenburg, maar als eenjarige baby mee verhuisd naar Nieuw-Vennep, waar hij inmiddels 'wereldberoemd' is. Als Caroline Schaad in april 2013 Facebook verrijkt met een nieuwe groep 'Je bent Nieuw-Venneper als..' wordt ze al gauw terzijde gestaan door Jezewski, inmiddels de spil van de groep. Het gaat allemaal om 'mensen met elkaar te verbinden'. Met zo'n 7500 leden mag je wel spreken van een geslaagd project.

Lees meer: Robèrt Jezewski