Joost Café

Transporteur Joost Café was een originele man201 linv bl tr wcafe

Toen Joost Café 25 jaar gewerkt had bij transporteur van Staveren organiseerde zijn baas een feestje voor Joost en schonk hem een horloge. De volgende dag ging hij naar van Staveren toe om ontslag te nemen. Joost ging toen bij Goof de Clerq van De Olmenhorst werken als vervoerder van fruit. ‘De Olmenhorst was toen met 60 bunder en nog eens 40 bunder aan de overkant van de Lisserweg een heel grote onderneming.

Lees meer: Joost Café

Arie van Anrooy

Arie van Anrooy: Een leven lang achter het stuur.

2011 linv dl vc avananrooy

Werken tussen vier muren is nooit iets geweest voor Arie van Anrooy (1933). ,,Achter het stuur, daar hoor ik thuis. Zowat mijn hele leven lang heb ik op de weg gezeten en ik heb genoten van de vrijheid van mijn beroep.” Van Anrooy, geboren en getogen Nieuw-Venneper, oogt als een tevreden mens. ,,Dat ben ik ook. Al was het zwaar werk en maakte je lange dagen”, aldus de vrachtwagenchauffeur, die op zijn zeventiende voor het eerst achter het stuur zat (uiteraard zonder geldig rijbewijs) en tot ver na zijn pensioen nog geregeld in het vervoer actief was, laatstelijk bij taxibedrijf De Vries. Nadat hij in 2003 een herseninfarct kreeg, werd hij gedwongen te stoppen. ,,Jammer, want autorijden is altijd mijn hobby geweest.”

Lees meer: Arie van Anrooy

MIchel Möhlen

Moderne chauffeur met ouderwetse passie

 De sjiek ingerichte cabine van de DAF XF 105 met kieptrailer is zijn persoonlijke domein. Michel Möhlen (Nieuw-Vennep, 1980) brengt er menig uur 2011 linv dl vc mmohlendoor. Hij vertegenwoordigt in de familie de derde generatie vrachtwagenchauffeurs, waarbij de liefde voor het beroep steeds van vader op zoon werd doorgegeven. Hij houdt ervan, net als veel van zijn jeugdige vakgenoten, de binnen- en buitenkant van de cabine mooi aan te kleden, in een eigen stijl. En dat is nog maar één verschil met vroeger. De overige veranderingen in het chauffeursvak komen in zijn relaas eveneens aan bod. 

Lees meer: MIchel Möhlen