Gerrit van Groenigen

VV Nieuw Vennep ontstond in 1933 uit VV Victoria

‘Ik heb zelf maar één keer een wedstrijd gespeeld en die mocht ik niet uitspelen. Ik was toen acht jaar oud en voetbalde bij VV Nieuw Vennep mee op verzoek van een br2012 linv vl vb gvangroenigen mooer. Ik werd in die wedstrijd door een jongen op mijn been geschopt. Dat vond ik toen niet leuk maar toen die jongen dat nog een keer deed, hem ik hem zo hard teruggeschopt dat ik door de scheidsrechter ben weggestuurd.’ En eigenlijk vond Gerrit van Groenigen (66) dat helemaal zo erg niet: ‘Ik kon ook gewoon niet voetballen.’ Later kwam hij door zijn zoon Rob weer bij de voetbalvereniging terecht.

Lees meer: Gerrit van Groenigen

Jan Schrama

DIOS ( Doelen Is Ons Streven )2011 linv vl vv janschrama mo

Ontstaan uit de katholieke gymnastiekvereniging TIOS ( Turnen Is Ons Streven ) werd DIOS op 1 maart 1947 opgericht. Voormalig voorzitter en naamgever aan het huidige voetbalcomplex Jan Schrama: ‘Er werd toen gevoetbald op een veldje van Hulsbosch achter de Sint Josephschool waar nu de Klaproosstraat is. Omdat de ballen regelmatig in het water van de sloot eromheen terecht kwamen, waren er speciale ballenvangers.’ Schrama herinnert zich nog een speler uit Leimuiden die de bal met zijn voetbalplunje aan uit de sloot ging halen om vervolgens weer door te gaan met voetballen.

Lees meer: Jan Schrama

Barend van Groenigen

Barend van Groenigen voetbalde nooit op zondag

Postbode Barend van Groenigen (60) was zes jaar oud toen hij van zijn ouders lid mocht worden van de toenmalige gymnastiekvereniging NAS: ‘Maar 2012 linv vl vv barendvangroenigen moje had van die voetbal schooltoernooien. Daar stond voorzitter Bas van Steensel toen langs de lijn te kijken. Die vond dat ik aardig kon voetballen en vroeg of ik geen lid wilde worden van vv SMS. Die is toen naar mijn ouders gestapt. Het gevolg was dat ik bij SMS mocht maar dan wel van NAS afscheid moest nemen.’
De voetbalvereniging S.M.S. (Sport Maakt Sterk) werd op 29 september 1954 officieel door de K.N.V.B. als vereniging ingeschreven. In een als kalender in 1979 opgemaakte uitgave vanwege het 25-jarig bestaan staat dat het allemaal begon op 24 augustus 1954.
Een groepje enthousiaste zaterdagvoetballers moest noodgedwongen naar wegen zoeken om hun zo geliefde sport te kunnen blijven beoefenen.’ De vereniging werd bij de K.N.V.B. als D.V.S. (Door Vrienden Sterk) opgegeven maar een ‘ambtenaar van de K.N.V.B. burgerlijke stand’ ontdekte dat er al een DVS bestond.

Lees meer: Barend van Groenigen