Freddy Scheffer

 “De roemruchte oudejaarsavond heeft plaatsgemaakt voor plezier”

 De in Twente geboren en getogen horecaman Freddy Scheffer woont en werkt inmiddels al weer 16 jaar in Nieuw-Vennep.2011 linv ul ev freddyscheffer“Ik voel mij hier als een vis in het water met een gezellige vrienden- en klantenkring en op gezette tijden spraakmakende evenementen in het kader van mijn bedrijf De Bolle Olifant. Wat ik met Oud en Nieuw heb? Nou, gewoon van het ene jaar het andere jaar instappen,” aldus de nuchtere en een van de bekendste inwoners van het dorp.

Lees meer: Freddy Scheffer

John van Zanten

Akkerbouw, uitzendbureau en evenementenhal

De Nieuw-Vennepse boerenzoon was nog maar achttien, toen hij met vetkuif en glitterjasje furore maakte in de vaderlandse discotheken. Als dj John wist hij jongelui op de dans2012 linv bl eh john van zanten (1)vloer te krijgen met swingende rock ’n roll muziek. Anno 2012 kijkt John van Zanten (1946) terug op een veelzijdig arbeidsintensief leven, als akkerbouwer, bollenkweker, (droog)bloementeler en uitzendorganisator van Poolse arbeidskrachten, en nog altijd is hij gek op popmuziek. Deze passie leidde tot de oprichting van Evenementenhal Van Zanten, waarmee hij (alweer) mensen vermaakt met muziek. Daar zijn inmiddels allerlei andere amusante zaken bijgekomen. 

Lees meer: John van Zanten

John Stassen

 “Als Willem-Alexander koning wordt, blijft Beatrix onze naam”

 Onze vraag of een dorp überhaupt een jaarlijkse feestweek nodig heeft zet Beatrix Oranjeverenigingvoorzitter John Stassen meteen op scherp: “Nou,2011 linv ul jstassen mo ik denk dat je de vraag moet omdraaien: wat mist een dorp als het geen feestweek heeft? Zo’n evenement ontstaat vanuit traditie maar of je het nodig hebt is niet aan de orde. Maar op het moment dat een dorp er wél een heeft betekent dit dat de saamhorigheid erg groot is.”

Lees meer: John Stassen

Kees de Jong en Piet Verkuyl

“Oranjefeesten horen al sinds 1938 bij ons mooie polderdorp”

Ze hebben tegelijkertijd acht jaar in het bestuur van Oranjevereniging Beatrix (opgericht in 1938) gezeten maar de beide oranjefans Kees de Jong en 2011 linv ul ov keesdejong pietverkuyl moPiet Verkuyl zijn ieder twintig jaar actief bij de vereniging betrokken.
Kees de Jong, voormalig voorzitter: “Ik woonde toen nog in Nieuw-Vennep en mijn vrouw werkte bij accountantsbureau Henk Kinkel en die was destijds voorzitter. En hij heeft mij overgehaald in 1980 bestuurslid te worden en in 1982 werd ik voorzitter.”
En Piet Verkuyl: “Ik ben bijna twintig jaar bestuurslid en nog steeds de regelaar binnen het team. Heerlijk man, ik zou het nog niet willen missen.”

Lees meer: Kees de Jong en Piet Verkuyl