Dominee Taco Koster

Pionier in Getsewoud2011 linv dl do tkoster

Elke dinsdagmorgen en op donderdagmiddag kun je hem treffen in Grand Café Massada. ,,Het is in Getsewoud een mooie plek voor ontmoetingen”, aldus dominee Taco Koster (Monster, 1967), sinds kort inwoner van de Nieuw-Vennepse wijk. Koster is door de Protestantse Kerk in Nederland per april 2011 aangesteld voor het meewerken aan de opbouw van een nieuwe kerk in Getsewoud. De naam van deze kerk is CrossPoint. Het isbegonnen als een initiatief van de plaatselijke Hervormde Gemeente om gelovigen in deze wijk een eigen plek te bieden. Dwars tegen de huidige tendens van afhakende gelovigen in, werkt Koster met hart en ziel aan zijn opdracht, die hij als een spannende uitdaging ziet.

Lees meer: Dominee Taco Koster

Maarten Geluk

“Bezit raak je kwijt, maar geloof geeft je houvast”

 “Je moet een goede fundering hebben, zodat je houvast hebt aan je geloof als er storm opkomt”. Maarten Geluk(24), van de Hervormde Gemeente Nieuw-Vennep, heeft die fundering van jongs af aan meegekregen.

Geboren en getogen aan de Rijnlanderweg ging hij als kind al graag met zijn ouders mee naar de zondagsdienst. “De kerk was en is nog altijd een echt een thuis voor mij. Als je jarig was kreeg je een kaart van de kerk. Vanaf vier jaar ging je naar de Kinderkerk, wat tegenwoordig de Kindernevendienst heet. Daar zongen we met elkaar en luisterden we naar Bijbelverhalen. Met kerst was er een speciale kinderdienst waarbij we ook wat lekkers kregen.”

Lees meer: Maarten Geluk

Jan Tamboer

“Er is groei, er is leven in de brouwerij”

2011 linv jk jan tamboer

Al jaren beschrijft hij de geschiedenis van ‘zijn’ kerk. Dat doet hij aan de hand van zorgvuldig gerubriceerd archiefmateriaal. Jan Tamboer(86) bewaart daarmee de historie van de ‘Witte Kerk’, zoals dit Godshuis in de volksmond heet, voor het nageslacht.

Tamboer werd geboren op de grens van Nieuw-Vennep en Abbenes, verhuisde op tienerleeftijd naar Abbenes en woont sinds zijn huwelijk in 1952 in Nieuw-Vennep.  De kerk aan de Hoofdweg stond er toen al negentig jaar: die werd op 2 november 1862 in gebruik genomen. Maar al vóór die tijd werden er godsdienstoefeningen gehouden in boerenschuren, noodgebouwtjes en – bij goed weer – in de open

Lees meer: Jan Tamboer